PROFESORUL

0
198

Pentru prima dată, Avram din interiorul tău poate începe să predea. După ce s-a unificat cu Sara și a ajuns la vârsta de șaptezeci de ani, el a devenit în cele din urmă o dorință pe deplin funcțională. Nu mai este cu capul în nori, pentru că Sara l-a coborât pe pământ. Acum poți să te conectezi cu oamenii dinăuntrul tău și să-i înveți fără a fi considerat excentric. Acum vei fi înțeles.

Avram trece înțelepciunea înainte și astfel conectează la sine însuși mai multe dorințe și le purifică.

Iată ce spune Midraș despre această chestiune: „Ce a făcut Avram în Haran? El a chemat la adunări publice și a declarat înaintea oamenilor adevărul despre un singur Creator, atrăgând oamenii să-L slujească … Pe lângă discursurile publice, el a purtat discuții în care și-a apărat afirmațiile împotriva oricărei îndoieli. El a conceput, de asemenea, cărți în care au dovedit inutilitatea închinării la idoli. Astfel, Avram a atras zeci de mii de adepți, care au acceptat existența Creatorului.”

Într-adevăr, acesta este exact modul în care Avram strânge din tine toate dorințele altruiste, care mai târziu se vor numi „națiunea Israel”. „Israel” derivă din cuvintele Yașar (Drept) și El (către Creator), însemnând „direct către Creator”. Rețineți că această noțiune nu are absolut nimic de-a face cu religia, naționalitatea sau rasa. Națiunea Israel (dorințele îndreptate spre Creator) se formează în tine (indiferent de denominația în care te-ai născut).

În plus, este corect scris că „Avram a călătorit fără să se odihnească pe pământ, răspândind credința în Creator”. Cu alte cuvinte, există o căutare continuă pentru noi dorințe din interiorul tău, care ar putea fi atașate națiunii, adică să fie corectate, prin care se va adăuga o intenție altruistă unei dorințe egoiste.

Din cartea – Secretele Cărții Eterne

Capitolul 3- Mergi mai departe

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts