ZIUA A ȘASEA

0
266

„Dumnezeu a zis: ‚Să dea pământul vieţuitoare după soiul lor; vite, târâtoare şi fiare pământeşti după soiul lor’. Şi aşa a fost. Dumnezeu a făcut fiarele pământului după soiul lor, vitele după soiul lor şi toate târâtoarele pământului după soiul lor. Dumnezeu a văzut că erau bune.”

Creatorul a creat doar o singură dorință – de a te bucura. Cu toate acestea, această dorință este atât de cuprinzătoare încât aducerea tuturor la scopul final imediat este imposibilă. La urma urmei, vorbim despre fericirea infinită, care este tocmai scopul creației omului. În schimb, se obține în etape, deoarece dorința de a ne bucura din interiorul nostru se împarte în nenumărate dorințe mai mici. Corectându-le una câte una, progresând de la „ușor” la „dificil”, vom obține fericirea infinită, împlinirea absolută și veșnică pregătită pentru noi de către Creator.

Pentru cei în care punctul din inimă (efortul pentru plăcerea spirituală) s-a trezit, lucrul cu dorințele devine o călătorie fascinantă în Lumea Superioară.

Geneza continuă să descrie modul în care să depășim faza de corecție a dorințelor „ușoare”, după care trebuie să le corectăm pe cele „dificile”, pe care „pământul le-a dat”.

„Să dea pământul vieţuitoare după soiul lor”. După cum știi deja, „ființa umană” din tine este pregătită viguros pentru naștere. În acest proces apar mereu dorințe noi, dar deocamdată ele nu sunt folosite pentru plăcerea personală.

„… și Dumnezeu a văzut că erau bune”. Cuvântul „bune” înseamnă că dorințele sunt cu adevărat pure.

Dar cine poate folosi aceste dorințe? Numai omul. Așa că vine rândul său, astfel „umanul” se naște în tine.

„Apoi Dumnezeu a zis: ‚Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ’. Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.”

Cu alte cuvinte, în interiorul tău se naște un „om” care să domnească peste toate celelalte dorințe: „Și stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ”. Toate aceste dorințe au fost create exclusiv pentru om.

„Omul” din interiorul tău este destinat să umble pe o cale dificilă înainte de a-și da seama că a le stăpâni nu înseamnă să le folosească în beneficiul său, pentru că asta îi face rău nu numai lui, ci lumii. Dimpotrivă, aceste dorințe trebuie folosite exclusiv pentru încântarea altora, pentru că, în ceea ce privește dorințele altora, noi toți suntem întotdeauna liberi, capabili să ne separăm în mod clar unul de celălalt.

Vom vorbi mai târziu despre acest lucru. Dar pentru moment este esențial să înțelegi că atunci când începi să simți alte suflete în jurul tău, vei începe să te simți ca și Creatorul față de ele. Iată aici posibilitatea de a fi liber, adică de a fi ca și Creatorul. Împreună vom ajunge cu siguranță la acest lucru și vom înțelege ce să facem pentru a încânta Dăruitorul.

Să ne întoarcem la situația descrisă în Geneza. Înainte de „nașterea umanului din tine”, ai fost plin numai cu dorințele neînsuflețite, vegetative și animate. Ce înseamnă asta? O dorință neînsuflețită este atunci când vrei doar un singur lucru – să rămâi liniștit și să nu te gândești la nimic, ca o stâncă pe marginea drumului, absolut pasivă, cu un singur gând: „Lasă-mă în pace!”. Gândește-te la tot timpul când ai fost într-o astfel de stare!

O dorință vegetativă este atunci când reacționezi la stimuli externi, dar încă nu poți să te miști din locul tău, ca și cum ai fi legat de pământ (prin egoism). Ajungi la soare ca o floare, adică acum ai un impuls de a te mișca, de a te înălța și de a coborî, ca o floare care se deschide în timpul zilei și se închide pe timp de noapte. Începi să-ți pui întrebări cum ar fi: „De ce sufăr?” ai aspirat către Lumină, dorind să fii „udat”. Ești îngrijorat numai de propria ta creștere, consumi, nu mai ești o stâncă – și ăsta este un progres.

O dorință animată presupune mișcarea și căutarea subzistenței. În acest stadiu, poți să te conectezi cu alții ca tine și să intri într-un grup, deoarece împreună va fi mai ușor să achiziționați hrana. Ești preocupat de reproducere și creșterea descendenților.

Apoi, dintr-o dată, înăuntrul tău iese la lumină cea mai complexă și înălțătoare dorință, care le cuprinde pe toate celelalte, numită „Omul din noi”.

Cuvântul „om” în ebraică este „Adam”.

„Adam” derivă din cuvântul Domeh-similar, deopotrivă.

Similar cu cine?

Cu Creatorul.

Similar, în ce fel?

Similar calităților Sale.

Calitățile Creatorului sunt dăruire pură, dragoste absolută și necondiționată. Acesta este exact la ceea ce aspiră Adam, care percepe Creatorul și ceea ce trebuie în cele din urmă să devină. (Vom continua să repetăm ​​acest lucru până când aceste calități ne vor fi cunoscute, apoi înțelese și, în cele din urmă, vor fi resimțite).

Aceasta este ceea ce trebuie să devii. Numai atunci te vei găsi în Paradis, adică vei simți Paradisul și Stăpânul său. Mai departe vom intra mai adânc în acest subiect captivant, explorând unde există în tine Paradisul și unde există Adam în acest Paradis.

Rezultă că numai cineva care aspiră să fie ca și Creatorul și să se nască spiritual poate fi numit Adam („om”, asemănător cu Creatorul). Aceasta este persoana menționată în întreaga carte. Numai cei care aspiră la această stare vor învăța să o citească corect. Ceilalți se vor uita la narațiune și vor vedea tot felul de moravuri și sfaturi pentru a-ți face viața confortabilă și de succes.

Adam este dorința care a apărut în tine, motivul pentru care continui să citești acest text. Toate dorințele anterioare nu te mai satisfac. Zilele în care stăteai tolănit pe canapea s-au terminat; Nu mai ești atras de bogăție și nu mai ești dispus să lucrezi neobosit pentru a te bucura de venerație sau de faimă.

Ce înseamnă asta? Un anumit punct numit „Adam” sau „punctul din inimă” s-a trezit în interiorul tău. Acest punct este unul cu Creatorul și vrea să fie ca El, pentru că El este rădăcina lui.

Acesta este sensul frazei: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră” (Geneza 1;26). În originalul ebraic, este scris Be Țelem. Țelem – imaginea (Celui Superior) este partea Creatorului (Gradul Superior), care coboară în sufletul omului și importă în el calitățile Creatorului. Cu alte cuvinte, sistemul Guvernării Superioare, care se ocupă de toate sufletele, căile lor și ordinea corecției. Acest sistem de conducere este conectat direct la punctul din inimă, Adam din tine.

Așa cum am menționat deja, inima reprezintă toate dorințele noastre egoiste pământești, în timp ce punctul din inimă reprezintă dorințele care vizează atingerea lumii spirituale. Acest punct nu are nimic de a face cu inima. El ne este dat de către Creator și este prezent în noi toți, doar că este nevoie de timp pentru a fi trezit.

De ce este doar un punct? Deoarece dorințele spirituale nu sunt încă dezvoltate în tine. Ele sunt ca un copil care face primii pași. De aceea, ele sunt considerate un „punct”.

„Adam” din tine face primii pași. El este conectat direct la „părinți” (Creatorul) și nu poate supraviețui fără această conexiune. Vrea să crească ca și părinții săi.

Prin acest punct, Creatorul se conectează la noi și începe să-și construiască imaginea în noi, conectându-ne la sistemul său de conducere.

Care este scopul acestui sistem? Îți va oferi informații despre programul Creației, calea pe care trebuie să o traversezi. Fără a percepe lumile spirituale, nu poți știi ce să faci, care trebuie să fie următorul pas sau ce ți se cere. Acesta este motivul pentru care continui să faci greșeli și suferi pentru asta.

Ești ca un pisoi orb într-o lume vastă. Pentru ca să dobândești calitățile necesare avansării, Gradul Superior trebuie să te învețe exact ce trebuie să faci și cum să o faci. Din acest motiv emite acest dispozitiv auxiliar numit Țelem.

Acest dispozitiv este implantat în suflet, unde activează toate corecțiile necesare. De aceea este scris că omul (Adam) este făcut în asemănare cu Creatorul. Omul devine creatura predominantă, bijuteria coroanei Creației.

Din cartea – Secretele Cărții Eterne

Capitolul 1- Geneza

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts