Învăţăm de la natură

0
89

Să începem cu un joc de asociere. Ce vă trece prin minte atunci când auziţi cuvântul natură? Mare? Copaci? Pietre? Animale?

Totul este corect, dar acestea sunt doar elemente separate dintr-un sistem integral. Este suficient să privim în jur pentru a constata că natura nu se limitează doar la pietre, floră şi faună. Natura se bazează pe legi datorită cărora toate elementele sistemului său integral funcţionează în siguranță și ordine, în sunet de „tic-tac”, asemeni unui ceas de mare precizie, perfect reglat. Aceast sistem cuprinde toată realitatea şi se străduiește să-și readucă toate părţile la echilibru şi armonie.

Pentru a înţelege ceva mai bine cele de mai sus, haideţi să ne apropiem de sistemul natural cel mai apropiat nouă şi anume, corpul omenesc.

Cunoaşteţi oare faptul că adultul are un corp alcătuit din zece trilioane de celule? Dacă le-am aranja în linie, atunci ele ar înconjura pământul de 47 ori!

Întrebaţi orice medic, cum își păstrează corpul nostru sănătatea? Veți primi un răspuns simplu: datorită interacţiunii şi armoniei dintre celule. Nici o celulă nu le va spune celor din apropiere: „Fraţilor, eu astăzi n-am chef să depun efort!”

Dimpotrivă, pentru a întreţine sănătatea corpului fiecare celulă lucrează în beneficiul întregului sistem.

Armonia care guvernează între celule transformă corpul într-un mecanism uluitor, unitar. Un corp sănătos asigură sănătatea fiecărei celule în parte.

Dar acest lucru nu înseamnă încă nimic! Datorită relaţiei deosebite dintre ele, fiecare celulă funcționează pe o treaptă mult superioară de conştientizare şi armonie, aceea pe care o formează împreună. Fiecare celulă își trăieşte nu numai viaţa sa personală, ci şi viaţa întregului organism aflat în stare de echilibru şi sănătate. iar acesta este numai începutul. Funcţionarea celulelor reflectă regularitate, o caracteristică inerentă tuturor interacţiunilor naturale: siguranţa oricărui sistem viu depinde de relaţiile reciproce dintre toate componentele lui. Toate se supun unui singur principiu: de la mecanismul uluitor al existenţei în colonii a bacteriilor şi furnicilor și până la relaţiile sociale dintre stelele de mare, berze, elefanţi, delfini, toate fiinţele din aer, apă şi de pe uscat primesc de la mediul înconjurător doar strictul necesar pentru existenţă, acţionând, în principiu, doar în folosul comunităţii.

Dar ce suntem de fapt noi, oamenii­­?

Din cartea Copilărie fericită

Capitolul 2- Perioada fragilă

About Dora

Sunt aici din respect pentru acei tăcuți traducători din umbră, care s-au trudit conviși că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, găsești aici tot plinul inimii lor.

Vino și Vezi!

View All Posts