Să împingem împreună către schimbare

0
104

Noi nu suntem prin nici un mijloc străini, ci suntem legați de un destin comun. Și aceste vremuri tulburi trebuie să ne lege și mai strâns împreună” – Christine Lagarde,  Director FMI.

Toate schimbările pe care le-am descris până acum, atât în societatea adulților cât și a copiilor, vor crea o nouă atmosferă înconjurătoare. Așa cum am putut vedea, aceste schimbări vor afecta fiecare parte a vieții noastre – muncă, familie, prieteni, școală, sistemul judiciar, media, relațiile interpersonale, relațiile internaționale, comerciale, etc.

Interesant este că noi nu avem nevoie de toată societatea ca să implementăm această transformare în mișcare, ci de un număr mic de oameni. Oamenii de știință de la prestigiosul Rensselaer Polytechnic Institute (RPI) au descoperit că fie și numai 10% din populație, atunci când își expun convingerile și credințele, restul societății le adoptă. Modelele matematice arată că există un salt brusc de acceptare: sub 10% efectul este abia perceptibil, dar, o dată ce limita de 10% este atinsă, părerea se împrăștie ca un incendiu.

Considerând că Internetul în general, și rețelele sociale în particular, permit împrăștierea rapidă a ideilor, este de ajuns ca noi să începem să vorbim despre nevoia de conexiune peste toate diferențele, pentru viitorul nostru, al tuturor, și să chemăm cât mai mulți oameni posibil să cunoască această noțiune. Oamenii de știință de la RPI au dat ca exemplu Tunisia și Egiptul pentru un astfel de proces, spunând: ”În aceste țări, dictatorii care au fost la putere decenii, au fost răsturnați dintr-o dată, în numai câteva săptămâni”.

Când te gândești la asta, sunt probabil mai mult de 10% cei care vor să aibă o lume mai sigură și mai prietenoasă decât cea pe care o avem acum, așa că, șansa de a face ca 10% din întreaga populație să fie de neclintit în acest concept, șansele unei instigări la o astfel de schimbare, sunt mult mai mari decât ar părea la prima vedere.

Cartea Ghid către o lume nouă

Partea 1 – Revoluția inimii

Capitolul 3 – Calea practică

About Dora

Sunt aici din respect pentru acei tăcuți traducători din umbră, care s-au trudit conviși că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, găsești aici tot plinul inimii lor.

Vino și Vezi!

View All Posts