O nouă Ştiinţă

0
215

O NOUĂ ŞTIINŢĂ

 

Realităţile pe care nu le putem vedea astăzi, analfabetismul influenţării gândurilor, inabilitatea de a ne adapta la societate şi la mediul înconjurător, toate sunt consecinţe ale premisei eronate, că lumea există înafara noastră. Acesta este motivul pentru care suntem incapabili să formulăm clar, reguli durabile care să ne ofere mijloace de existenţă sigure. Trebuie să înţelegem că judecăm totul din interiorul nostru şi că atunci când cercetătorii vor fi de acord, asta va marca începutul noii ştiinţe.

Aceasta nouă ştiinţă va facilita o înţelegere clară a lumii în care noi trăim şi va face o conexiune adecvată cu realitatea. Pentru a aduce umanităţii metoda de corectare, trebuie să adoptăm punctul de vedere că noi existam în interiorul nostru. Să admitem că, schimbarea atitudinilor faţă de percepţia realităţii, nu este ceva neimportant, în special în ceea ce privesc schimbările fundamentale cu care ne confruntăm astăzi. În trecut, când apăreau noi metode, întotdeauna era necesar un timp ca să fie acceptate.

Cea mai grea dintre toate este tranziţia către noua percepţie, deoarece în concordanţă cu noua percepţie, nimic nu există înafară de percepţia individuală. Toate percepţiile anterioare au susţinut faptul că există ceva înafara noastră, cu care ne conectăm, chiar dacă în gând sau acţiune.  Argumentul că fiinţa umană este singura creaţie a Creatorului, şi că înafară de perceperea individuală, există doar Lumina Superioară, este dificil de înţeles.

Înţelegerea faptului că tot ceea ce simţim este un fenomen interior, nu este o manevră psihologică. Ci mai degrabă, este o schimbare fundamentală care ne forţează să cercetăm în interior. Persoana nu poate fi total de acord cu noua percepţie, dar trebuie să-şi cultive şi să îmbunătăţească propriile calităţi interioare, pentru a egaliza în final forma sa cu Lumina Superioară. Când calităţile cuiva se schimbă şi nu mai sunt opuse calităţilor Creatorului, persoana începe să Îl descopere pe Creator. În acel stadiu, omul devine „transparent” raportat la Lumina Superioară, şi materia umană – voinţa de a primi – nu mai acţionează ca o subdiviziune a Luminii.

*

Cabala explică faptul că uneltele noastre de percepţie sunt cuprinse în cinci părţi; trei dintre aceste părţi sunt numite „vase interne” şi celelalte două sunt numite „vase externe”. Cu vasele interne, ne simţim pe noi, iar cu vasele externe, simţim lumea înconjurătoare. Vasele externe creează senzaţia unei realităţi exterioare, deoarece ele sunt vase incomplete, insuficient dezvoltate.

Când cineva îşi corectează vasele (inclusiv pe cele externe) în totalitate, lumea exterioară va fi simţită ca fiind interioară. De aceea, lumea externă va dispare şi va deveni Lumina simplă care umple întreaga realitate. Din moment ce persoana corectată a egalizat Lumina Superioară în toate calităţile, prin anularea diferenţelor dintre ele, acea persoana se află acum în percepţie reciprocă cu Lumina Superioară.  Acest stadiu se numeşte Dvekut (adeziune), un stadiu în care persoana este total integrată în Lumina Superioară.

*

Diferenţa descoperită de Fizica Quantică, între comportarea materiei ca şi particulă şi comportarea acesteia ca şi undă, este echivalentă cu decalajul dintre materie – voinţa de a primi – şi Lumină. Prin intermediul Cabalei, umanitatea va ajunge să cunoască punctul la care materia trebuie sa ajungă, mai exact echivalenţa de Formă dintre materie şi Lumină.

La acel moment, nu va exista nici o diferenţă din perspectiva noastră, între o undă şi o particulă, sau dintre Lumină şi materie. În prezent suntem incapabili să comparăm două lucruri contradictorii şi să le plasăm sub acelaşi acoperiş. Doar când cineva înţelege că realitatea este în interior şi că de fapt nimic nu este în exterior, doar dacă se depărtează de percepţia lui „eu” şi „în exteriorul meu”, doar atunci, aceste opoziţii devin ca un întreg.

din cartea Cabala, Știința și Semnificția Vieții

capitolul 5 -Înţelegerea Genei Spirituale

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts