Aceasta este numai prefaţa

0
200

19.  Aceasta este numai prefaţa  

                    Lanţul de atentate grele din Statele Unite  a pus bazele războiului religios al mileniului al III-lea. După sfânta carte “Zohar”, la sfârşitul a două mii de ani de stăpânire creştină în lume, va sosi perioada islamului şi ea începe chiar în aceste zile. La sfârşitul procesului, după o luptă grea între creştinism şi islam, vor înţelege conducătorii celor două religii că problema lor comună este, de fapt, iudaismul şi, astfel, se va deschide marele război pentru Ierusalim.  

             Astăzi, noi ne aflăm în faţa unei noi ere. Creştinismul îşi pierde puterea şi lasă locul său islamului. Acest proces a fost deja prevestit în sfânta carte “Zohar”, acolo   s-a spus că la sfârşitul exilului poporului israel acesta va fi procesul care va avea loc. Conform ştiinţei Cabala, creştinismul se numeşte “impuritatea stângă” ( קליפת= שמאולclipat smol), creştinii fiind moştenitorii lui Isav, iar moştenitorii lui Ismael, islamul, se numeşte “impuritatea dreaptă” (קליפת ימין=clipat iamin).

În pericopa “Vaiera” (וירא), din “Zohar”, scrie că, în viitor, urmaşii lui Ismael şi urmaşii lui Isav vor veni la război pentru Ierusalim şi atunci vor cădea cu toţii în faţa Israelului şi va sta în ceruri Isac. În “Zohar” este încă o scriere care stabileşte exact timpurile din această pericopă, până la sosirea lui Mesia.

Procesul prin care trece omenirea astăzi va duce, în cele din urmă, la trecerea conducerii lumii din mâinile urmaşilor lui Isav, în mâinile urmaşilor lui Ismael, iar la sfârşitul acestui proces, vor ajunge cu toţii la linia de mijloc care, după Cabala, este Israel.

Pe parcursul ultimelor generaţii, s-a experimentat în America, în Europa şi în toată lumea occidentală schimbarea comportării umane. Banii au devenit scop şi nu mijloc. Oamenii onorează materialul şi pentru aceasta primesc lovituri. Iar loviturile încă vor sosi din partea arabilor, căci americanii refuză, chiar şi astăzi, faptul că noi ne aflăm în aceaşi barcă. Astăzi ei nu se grăbesc să apere Israelul cu ochii inchişi şi, mai mult decât atât, ne pretind să începem procesul de pace care este în contradicţie cu principiile noastre. În timp ce pregătesc uniunea împotriva terorismului, pregătesc arabii, din partea lor, o uniune mare împotriva întregii lumi, iar americanii vor fi primii care vor suferi de acest război.

Totuşi, aceasta nu se va întâmpla aşa de repede. Mândria americanilor va suferi, iar ei vor continua să sufere din cauza luptelor, fără să înţeleagă de unde  aterizează acestea asupra lor şi numai la sfârşit vor înţelege că ei nu sunt aşa de puternici cum au crezut. Dar, între timp, ei sunt convinşi că, având bani, pot să cumpere întreaga lume şi fără idealism, iar pentru această percepere mâna arabilor va fi superioară.

Rolul evreilor în această dramă

Evreilor le revine obligaţia să se ocupe de “Zohar” şi de ştiinţa Cabalei, pentru a influenţa asupra lumii superioare şi să facă în aşa fel ca influenţa spirituală să fie mai puternică . Numai atunci vom putea sta cu toată forţa în faţa duşmanilor care urmează să ajungă la noi, iar, în cele din urmă, cele două religii vor înţelege că evreii sunt cauza întregii situaţii în care se află .

După acel război şi arabii vor putea ajunge la sfârşitul corecţiei lor personale

Numai în ultimul război vor înţelege arabii că şi ei au obligaţia să ajungă la nivelul Puterii Supreme, însă nu se ştie când va avea loc acest război.

Aceasta este numai introducerea pentru ceea ce urmează să se întâmple. Dacă vom arunca o privire în cartea “Zohar”, pericopa  “Vaiera”, de la litera תל”ט = 439 încolo, vom vedea ce este scris despre ultimele zile. Câţi ani va fi fiecare putere la conducere şi în ce faze se va dezvălui Mesia. Noi ne aflăm astăzi în anul 5770= 2010 de la începutul creerii lumii. Ne-au rămas mai mult de 200 de ani până la sfârşitul corecţiei, însă scrie acolo şi că avem nevoie de 65,5 ani pentru corectarea liniei de dreapta şi încă 73 de ani pentru corectarea liniei de stânga şi numai după această corectare va veni Mesia Ben Iosef în pământul Galilului. După aceasta, va fi nevoie de încă 100 de ani pentru corectarea liniei de mijloc şi ultima, iar ca urmare a acestei corectări,  va veni Mesia Ben David. Cu puterea spirituală pe care o va aduce acest Mesia, noi vom fi nevoiţi să corectăm încă 100 de ani sfera Malchut, când toate aceste procese trebuie să se termine în anul 6000 de la începutul creerii lumii, deoarece a şaptea mie este deja similară Shabatului, iar în ea sfera Malchut trebuie să fie deja complet corectată şi abia atunci vom ajunge la odihnă şi calm.

Dacă vei calcula, vei descoperi că astăzi, noi deja ne aflăm pe parcursul deferitelor corecţii a liniei de stânga, liniei de dreapta şi a liniei de mijloc, corecţii în care nu avem controlul, însă ele se împlinesc. Nu pentru aceea ni s-a dat ştiinţa Cabala, ca să mergem ca oile la decapitat. Noi suntem în stare, cu ajutorul ştiinţei Cabala, să îndulcim acest proces, căci totul depinde de noi. Dacă vom hotărî să înaintăm din proprie voinţă, vom scuti suferinţe; dacă ne vom încăpăţâna să înaintăm pe calea suferinţelor, ele vor sosi în cele din urmă, iar toate aceste calcule ne arată cu cât suntem în urmă în această lume faţă de procesul spiritual care are loc Sus, deasupra noastră.

 

din cartea O mie de sfaturi pentru viață

About I-D

Sunt aici din respect pentru acei tăcuți traducători din umbră, care s-au trudit conviși că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, găsești aici tot plinul inimii lor.

Vino și Vezi!

View All Posts