Stafii sunt numai în filme

0
208

10. Stafii sunt numai în filme  

             Pentru faptul că multe religii susţin credinţa existenţei sufletului şi a vieţii de după moarte, au apărut, în decursul anilor şi efectele ulterioare ale credinţei.

             Oamenii cred în existenţa sufletelor care bântuie în lume fără corp, în stafii care bântuie în cimitire şi în figuri din “lumea de dincolo”, care găsesc de cuviinţă să se stabilească aici, în lumea noastră. Conform ştiinţei Cabala, chiar dacă aceste “fenomene” stârnesc curiozitate şi fascinaţie, nu au nici o legătură cu realitatea spirituală. Ele există numai în mintea şi imaginaţia celor care le-au creat.

Fenomenele “supranaturale” au stârnit curiozitatea omului dintotdeauna.

Necunoscutul şi nerezolvatul ne fascinează mai tare decât orice alt subiect care are deja răspunsul. Aceasta este cauza pentru care şi subiectul morţii fascinează omenirea, încă de la începuturile sale. În epoca primitivă, când nu au ştiut să explice fenomenul morţii, au creat, referitor la asta, poveşti şi practici din abundenţă. Anii mulţi care au trecut de atunci nu au îndepărtat atenţia de la acele practici; dimpotrivă, le-au întărit şi le-au transformat în realitate adevărată pentru mulţi.

Elevul care face primi paşi în lumea Cabalei este expus la diferiţi termeni, expresii care se referă la lumea spirituală. Dacă el ajunge la studierea Cabalei cu un bagaj de termeni şi expresii care nu au nici o legătură cu realitatea, atunci învăţătura este condamnată eşecului, de la bun început. Ştiinţa Cabala se ocupă de limbajul codurilor, iar câteodată, chiar dacă apar în ea descrieri spirituale esenţiale, trebuie să se înţeleagă că simţirea naturii acelei esenţe şi înţelegerea lor asociată este posibilă numai după ce acel elev a dobândit instrumentele spirituale necesare pentru munca în acest domeniu.

Cabala este o ştiinţă şi, la fel ca alte ştiinţe care îl ajută pe elev să cunoască mai bine lumea în care trăieşte, tot aşa şi Cabala îl învaţă să cunoască lumea de dincolo şi să găsească drumul de conectare cu ea. Din punctul de vedere al înţelepţilor, realitatea este mult mai simplă decât felul în care noi încercăm să o descriem. Sufletul omului a ieşit din sursa superioară. El se îmbracă în corp, în apropiere de momentul naşterii lui, iar el se găseşte în acest corp până la moartea acestuia. După moarte, el părăseşte corpul şi se reîntoarce, într-un alt corp, în apropiere de momentul naşterii şi iar stă în el până la moartea lui. Sufletul trebuie să ajungă, pe parcursul vieii sale în această lume, la lumile superioare din care a sosit. Nu are nici o altă posibilatate să se reîntoarcă acolo. Din punctul de vedere al sufletului, corpul este singura trambulină spre Lumea Superioară. În lipsa corpului, sufletul este lipsit de instrumentul care să îl ajute să ajungă la sursa sa,  la sfârşitul procesului, la contopirea cu Puterea Supremă. Procesul este foarte complicat, însă principiul său este simplu. Din păcate, cu toate că multe religii sunt ataşate credinţei supravieţuirii şi reîncarnării sufletului, distorsionează adevăratul înţeles al acestor concepte. Ele sunt golite de context şi s-a vărsat în ele concepte mai populare, la care oamenii pot să se dedice mai uşor.

Cabala prezintă realitatea spirituală, exact aşa cum au văzut-o înţelepţii din toate timpurile. Înţelepţii văd reîncarnarea sufletului ca un instrument ajutător enorm care, doar el, poate duce sufletul la sfârşitul corecţiei . Nu este aici tendinţa de a pedepsi sufletul, fără sfârşit. Într-o anumită fază a vieţii se trezeşte în fiecare din noi dorinţa de a descoperi lumea spirituală, lumea de dincolo. Sunt cei care găsesc de cuviinţă să liniştească foamea de spiritualitate călătorind în India, sunt cei care devin religioşi într-un anumit fel sau altul şi sunt cei care ajung la studiul Cabalei. La sfârşit, toţi vor ajunge la studiul Cabalei, deoarece ea este singura cale de a ne reîntoarce la sursa superioară din care am sosit. Din păcate, pe parcursul vieţii, întâlnim o mulţime de evenimnte care ne fac să deviem de pe rută, să uităm scopul pentru care am sosit pe lume. De aceea, noi ne întoarcem aici, iar şi iar, până când înţelegem că avem scop; scop pe care noi trebuie să-l realizăm prin studierea Cabalei. Orice altă încercare a noastră de a găsi vindecare spirituală in alte secte sau religii, nu ne va ajuta. Staţia finală pentru noi este Cabala.

Pentru faptul că mulţi nu înţeleg în adâncime esenţa lumii spirituale, produc efecte secundare, pretind că reprezintă o anumită parte întunecoasă a lumii spirituale, care îi face foarte populari, în mod deosebit în lumea cinematografiei.

Oamenii sunt înclinaţi să creadă în stafii, în suflete care plutesc fără scop sau corp în lume. Sunt cei care, din punctul lor de vedere, existenţa acestor stafii nu se pune în discuţie. Cu toate că, pe parcursul a mii de ani, oamenii au încercat să documenteze existenţa stafiilor, orice încercare a lor a eşuat şi, într-adevăr, la ora actuală, nu este nici o documentaţie istorică a stafiilor, în afară de povestiri fascinante care învăluiesc această credinţă. Se pare că sursa acestei credinţe este în Anglia, acolo se găsesc castele antice în care şi-au găsit moartea mii de oameni. Nu se ştie de ce, vizitarea acestor castele îi face pe oameni să creadă că văd aparitţi şi aud voci, că, deoadată uşile se deschid şi se închid, iar personajul de pe tabloul de pe perete închide şi deschide ochii. Recunoaşteţi că este fascinant. Poveştile care vorbesc despre Lumea de Apoi s-au transformat într-o adevărată industrie, în special la Hollywood, acolo le place să trezească morţii la viaţă, pe orice cale, să fie stafii şi, în principal, să se vadă pe ecrane mult sânge. Aceasta pare foarte convingător, însă, îmi pare rău că trebuie să vă dezamăgesc, nu aceasta este realitatea. Lumea sprituală nu este construită după scenariul de la Hollywood. În lumea spirituală există ordine şi există scop în existenţa noastră aici. Ne este clar că noi ne împărţim în două, partea fizică şi partea spirituală, pe care continuă oamenii de ştiinţă s-o cerceteze fără sfârşit. Dovezi ale existenţei părţii spirituale nu sunt şi nu are nici un rost să se risipească vieţi întregi în căutarea dovezilor existenţei acestei părţi. Se poate încerca, s-a încercat în trecut şi vor încerca şi în viitor, însă toţi cei care au încercat să găsească astfel de dovezi, au pierdut scopul pentru care au coborât în lume şi vor fi nevoiţi să vină aici din nou.

Sunt şi oameni pe care ocuparea cu marginile spiritualităţii îi preocupă atât de mult încât îşi imaginează că sufletele oamenilor coboară în această lume cu ajutorul unei table de carton şi un pahar, când fac “sians”. Alţii sunt convinşi că sunt “medium”, care conversează cu sufletelor celor decedaţi. Toate aceste fenomene nu au nici o legătura cu lumea spirituală, după cum ea este înţeleasă de Cabala.

Cabala determină faptul că partea spirituală din noi nu are nici o cale de existenţă în această lume, fără corp. Nu sunt suflete ale morţilor care bântuie case nelocuite sau cimitire. Când omul moare, sufletul său trece, puţin timp după aceea, spre reîncarnea sa următoare, el nu bântuie nicăieri. Sufletul îşi reînoieşte viaţa în corpul bebeluşului care tocmai s-a născut, deoarece, numai acolo el este în stare să încerce să împlinească scopul pe care nu a reuşit să-l ducă până la capăt în viaţa precedentă. Oamenilor le este greu să înţeleagă că procesul, aparent, este atât de simplu. Industria aceasta a înflorit datorită curiozităţii oamenilor care au vrut să vadă în moarte ceva ce nu-i banal, ca şi viaţa, ci ceva curios, inventiv şi fasinant. Ei nu au primit răspuns în alte locuri şi, de aceea, au găsit imbold in iluzii şi povestiri, fără să aibă nici un suport real.

Povestirile despre stafii şi spirite care bântuie vând cărţi şi filme şi întreţin mulţi oameni. Pe cel care-l fascinează disciplina stiintifico-fantastică , se pare că încă sclipirea spiritualităţii adevărate nu luminează în el. Numai în căutarea ştiinţei spiritualităţii adevărate, Cabala, vom reuşi să înţelegem de ce noi existăm în această lume, de unde am venit şi încotro ne îndreptăm.

Sursele superstiţiilor

Din antichitate şi până azi au fost oameni cărora le place să facă lucruri “supra-naturale” şi sunt oameni cărora le place să creadă în ele. Oamenii au nevoie de aceasta. Nu degeaba au dezvoltat în religii şi în tot felul de organizaţii şi secte forme specifice de comunicare cu spiritele, ghicirea viitorului şi alte tehnici, prin folosirea ştiinţei. Încă din Egiptul antic s-au folosit de minuni pentru a excita marele public; uşi care se deschid şi se închid deasupra lor, stafii care arată ca regine. Am fost martor la experiente de acest gen în excursia în Rusia. Când am fost în nordul ţării, loc unde temperatura era de minus 40 de grade, am stat în aeroport şi am aşteptat ca timpul să se schimbe, ca să putem decola. Afară au stat avioanele, iar lângă ele era cutia cu ajutorul căreia măsurau temperatura şi presiunea atmosferică. Unul dintre “copii” a trecut în acel loc, iar uşa s-a deschis şi s-a închis pentru a executa automat măsurătoarea. El a fost convins că stafiile au pus stăpânire pe aeroport şi a fost greu de convins că din turnul de control se poate controla deschiderea uşii cutiei.

`           În Anglia s-a amintit mult problema aterizării “farfuriilor zburătoare” pe câmpurile cu grâu şi imprimarea urmelor geometrice diferite. În cele din urmă s-a adeverit că totul a fost opera mâinilor omului. De altfel, în Anglia, credinţa în stafii este foarte dezvoltată, iar oamenii nu intră în casă nouă până când casa nu trece “purificarea de stafii”. În afară de credinţă, la ei aceasta este deja cultură. Sunt şi oameni care fac din asta bani. Ei închiriază castele sau hoteluri în care se găsesc, cică, stafii, iar oamenii vin să vadă fenomenele de aproape. Într-adevăr, acestea sunt, de fapt, încercări ale oamenilor de a îmbunătăţi viaţa şi a-i da un pic de culoare. Sunt cei care fac asta în scop bun, sunt cei care fac din ea comedie, iar pentru alţii aceasta este o aventură. În Euro-Disney sau Hollywod sunt mijloace tehnologice care au fost dezvoltate pentru ca toate aceste credinţe să primească o altă dimensiune.

Conform Cabalei, toate aceste fenomene ciudate, despre care sunt raportări în  lume, au legătură numai cu această lume şi nu au nici o tangenţă cu lumea spirituală. Toate celelalte fenomene la care suntem martori, oameni care aud voci şi văd spirite, decurg din corp şi nu din suflet.

Cabala hotărăşte că aşa ceva nu există. Cu toate că asta pare ciudat, deoarece, tocmai ştiinţa Cabala este ştiinţa ascunsă, iar în ea sunt tot felul de tehnici care arată lucrurile ascunse. Nu sunt minuni, în sensul în care credem noi. S-ar putea ca ele să fie acele fenomene din natură pe care ştiinţa le va descoperi numai peste câţiva ani, ori acele fenomene pe care le-au creat oamenii ca să-i încurce pe alţii, din anumite motive.

În această lume nu este nici o cale de a fi în legătură cu sufletele celor decedaţi prin aceea că stăm în jurul mesei şi mişcăm paharul. Legătura cu sufletele este posibilă numai dacă omul a obţinut “ecran”, puterea de opunere, Lumina Reîntoarsă. Numai atunci el ajunge la nivelul acelor suflete. Dacă omul reuşeşte să treacă “bariera” spirituală, el poate să întâlnească toate sufletele care se găsesc pe acelaşi nivel.

Cabala se numeşte “ştiinţa Cabala” deoarece ea descoperă lumea spirituală ca o ştiinţă, cu dovezi care  pot fi verificate de fiecare dată şi chiar predă tehnica şi cunoştinţele altora.

Povestiri practice despre spirite şi stafii

Acest fenomen există în fiecare generaţie, deoarece toată omenirea are nevoie de afirmarea existenţei sale. Ea are nevoie de dovezi că nu se termină totul în material. Iar dacă tu vezi înţelepţi care vindecă oameni, dăruiesc binecuvântări sau încearcă să-i ajute în găsirea soluţiilor la probleme, totul se face numai prin forţele acestei lumi.

Este aici o masură, nu o mică, de psihologie, deoarece nici un înţelept adevărat nu s-a ocupat niciodată cu tratamente, cu dăruirea de binecuvântări ori amulete, ci numai cu ceea ce se ocupă Cabala – descoperirea Puterii Supreme şi calea de a apropia întreaga omenire de sfârşitul corecţiei.  Înţeleptul doreşte, întotdeauna, ridicarea spirituală şi să-i ajute pe alţii să se ridice. El nu ar fi coborât forţe din lumea spirituală în această lume pentru a-i ajuta pe oameni. El poate face aceasta cu forţe obişnuite, după cum făcea rabinul Rabbi Moshe ben Maimon (cunoscut şi sub numele de: Rambam, Moses Maimonides sau Mūsā ibn Maymūn) ca medic. Misiunea înţeleptului este de a se ocupa numai cu corectarea sufletului şi ridicarea lui la nivelul Puterii Supreme. Acesta este motivul pentru care Cabala nu se ocupă cu corectarea corpului, ci numai cu corectarea sufletului.

Cu toate acestea, oamenii găsesc motive să se ocupe de lucruri nesemnificative, deoarece acestea sunt curioase şi fascinante. Dacă le vom prezenta Cabala ei vor fugi, căci studierea Cabalei necesită mult efort, adeseori zeci de ani de studiu şi perseverenţă. Comparativ cu aceasta, ce este mai uşor decât statul în jurul mesei şi “să cobori suflete”?!

Poveşti despre apariţia spiritelor în vechiul testament

Vechiul testament se referă în exclusivitate la lumea spirituală şi nu la cea materială. Mesajul acestor povestiri este ascuns în lumile spirituale. Cum este posibil ca omul de pe treapta spirituală, ca cea a Regelui Saul, care era înţelept, să meargă la ghicitoare ca să coboare sufletul lui Samuel? Pur şi simplu, atitudinea noastră faţă de Sfintele Scripturi a fost falsificată.

Alte fenomene  “deja vu”

Sufletul nostru trece reîncarnări în tot felul de corpuri şi strânge impresii din tot felul de evenimente pe care le-a experimentat în corp. Această experienţă a vieţii anterioare, rămâne în suflet. În Cabala asta se numeşte “listă” ( רשימו = reshimo). Acesta este motivul existenţei cazurilor când noi vedem pentru prima dată anumite locuri şi avem impresia că, parcă, am fost deja acolo. Aceste experienţe din trecut sunt destinate să ajute sufletul să-şi “amintească spiritual” în ce stare spirituală a terminat viaţa şi din ce punct să continue să se dezvolte spiritual, în noua viaţă.

Trebuie să reţinem că sufletul nu încetează să existe, el, pur şi simplu, trece din corp în corp, exact ca şi cum noi ne îmbrăcăm şi ne dezbrăcăm în fiecare zi, iar toate aceste corpuri sunt instrumente ajutătoare de dezvoltare a sufletului. Din reîncarnare, în reîncarnare sufletul se ridică spiritual până când ajunge la sfârşitul corecţiei. De aceea, noi trebuie să înţelegem că principalul este sufletul şi nu corpul. Astăzi, aproape fiecare parte a corpului poţi s-o schimbi, iar aceasta demonstrează nulitatea corpului. Sufletul nu poate fi schimbat.

Toate celelalte fenomene decurg din frica omului de necunoscut şi de moarte. De aceea el are nevoie de ştiinţa Cabala, ca să-i descopere esenţa acestei lumi şi esenţa lumii superioare. El nu are nevoie de meditaţii, yoga, tămâie pentru a ajunge la dobândirea spiritualităţii. El are nevoie numai de studiu, fără nici un fel de fenomene exterioare. El trebuie să fie parte integrantă din societate, cu familie şi copii, deoarece aceasta este singura cale de a ajunge la spiritualitate.  Astfel învaţă omul să pună în practică învăţăturile cabaliste în viaţa de zi cu zi, în mod practic, iar prin aceasta să ajungă la corecţia rădăcinii sufletului său.

din cartea O mie de sfaturi pentru viață

 

About I-D

Sunt aici din respect pentru acei tăcuți traducători din umbră, care s-au trudit conviși că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, găsești aici tot plinul inimii lor.

Vino și Vezi!

View All Posts