Crearea unui internet nou, unificator

0
201

CREAREA UNUI INTERNET NOU, UNIFICATOR

  • Copiii sunt pregătiți pentru noua realitate, dar părinții sunt speriați de ea. Când am efectuat experimente cu părinții, aveam impresia că aceștia sunt interesați în metoda integrală, dar, de îndată ce aveau posibilitatea de a o pune în practică, era activat automat obiceiul de a interzice. În plus, părinții se temeau de internet și de posibilitățile sale, și încercau să controleze informația la care aveau acces copiii, aceasta deoarece există, într-adevăr, multe site-uri internet care conțin informații negative. Și atunci, care este modul corect de a permite copiilor să navigheze pe internet?
  • Internetul este un mediu înconjurător absolut liber, transformat într-o sabie cu dublu tăiș: poate fi un elixir dătător de viață sau o poțiune letală.

În mod natural, tinerii, cu impulsurile lor hormonale, cu sensibilitatea față de opinia publică, cu stările intens-emoționale și instabilitatea emoțională inerentă, sunt supuși la tot felul de riscuri. Eu cred, însă, că tinerii sunt atrași de comunicare. În locurile noastre de întâlnire ei sunt capabili, realmente, să socializeze între ei liberi, iar această interacțiune le dă senzația unei „transcenderi” a influențelor negative, inclusiv a acelora ce se găsesc pe internet.

Mai mult, nu există nici o altă alternativă: trebuie să ne alăturăm competiției care există deja pe internet, și eu cred că acesta este un lucru bun. Vom învăța cu toții din această experiență și vom ocoli obstacolele într-un mod care ne va face mai atrăgători, în același timp oferind răspunsuri tot mai bune la întrebările tinerilor.

Ne aflăm într-un război împotriva unor adversari puternici al căror scop este acela de a le vinde copiilor noștri orice le poate aduce profit. Și, de obicei, aceste lucruri fac rău copiilor noștri. Dar acest război ne furnizează mijloacele necesare care ne vor permite să găsim modul corect de exprimare pentru a influența noua generație.

Aceste obstacole ne sunt destinate, în primul rând și cel mai important, nouă și nu copiilor noștri, deoarece astfel vom începe să ne înțelegem copiii. Datorită părinților care vor încerca să pătrundă până la copiii lor implicându-se în diferite site-uri – care sunt atractive prin accesul facil, simplitate și expunere – vom învăța să înțelegem natura noii societăți pe care încercăm să o creăm. Noi, adulții, începem să înțelegem provocarea naturii. Noi suntem generația anterioară, în timp ce copiii noștri sunt generația viitoare. Tranziția de la trecut la viitor se petrece exact prin războiul asupra spațiului nou, virtual, în care umanitatea se va uni cu adevărat.

Deasemenea, noi nu suntem împotriva faptului că oamenii sunt expuși la sexul online. Singura problemă pe care o întrevăd sunt site-urile care promovează violența. În fapt, chiar și acestea nu constituie o problemă prea mare, ele vor dispărea. Aceste site-uri violente își afișează lăcomia, fierea și negativismul, iar oamenii vor începe să simtă toate aceste lucruri și nu vor mai fi atrași de ele.

Cred că trebuie să explicăm, treptat, viziunea noastră asupra lumii și cum este ea activată de legea Naturii. Nu putem schimba legile Naturii. Trebuie, pur și simplu, să explicăm oamenilor legile dezvoltării, limitările existenței noastre și pe care trebuie să le atingem într-un fel sau altul. Cu cât realizăm acest lucru mai devreme, cu atât mai bine pentru toată lumea, căci, în acest caz, nu va trebui să așteptăm loviturile care să ne forțeze să ne conformăm condițiilor legilor Naturii.

 

din cartea- Psihologia Societății Integrale

Capitolul – Chemarea la unitate a naturii

About I-D

Sunt aici din respect pentru acei tăcuți traducători din umbră, care s-au trudit conviși că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, găsești aici tot plinul inimii lor.

Vino și Vezi!

View All Posts