Revelarea lumii noi se face prin comunicare

0
203

REVELAREA LUMII NOI SE FACE PRIN COMUNICARE

  • Ce este atât de special în aceste locuri de întâlnire din internet? Și în ce mod ar trebui ele să fie fundamental diferite de cele care există acum?
  • Ele trebuie să dea umanității, copiilor și tinerilor, oportunitatea de a se conecta între ei într-un mod care să le permită acestora să efectueze analize psihologice neîntrerupte asupra lor înșiși precum și asupra lumii. Este o conectare care trebuie să le arate cât de mult depinde lumea de percepția lor psihologică. Apoi creșterea apropierii dintre ei, ieșirea din ei înșiși și deschiderea către ceilalți, îi va face să simtă o lume nouă. Ei vor fi subjugați de acest mod de a comunica pentru că au o imensă nevoie de comunicare.

Jocul revelării lumii acesteia noi este, cu adevărat, fascinant. Noi trebuie să creăm diverse exerciții psihologice și jocuri interesante care demonstrează metoda corectă de educare și faptul că lumea se schimbă în funcție de modul în care o privim. Lumea este relativă, Natura este relativă, la fel sunt și distanța, spațiul și timpul. Totul se desfășoară în senzațiile noastre. Aceasta este ceea ce trebuie să arătăm fiecărui om.

Lumea noastră curentă este imobilă, aspră, rigidă și formală deoarece noi o simțim printr-o singură calitate – egoismul – în locul a două calități – egoismul și altruismul. Când aceste două calități alternează în mod constant într-o persoană și se împletesc în diferite moduri, are loc un proces puternic, pe măsură ce acea persoană începe se experimenteze o nouă aventură, virtuală.

Trebuie să creăm locuri de întâlnire online în care tinerii și adulții cu mentalități diverse să poată comunica liber chiar dacă vorbesc limbi diferite (de exemplu prin folosirea traducerii automate). Înțeleg că aceasta poate fi dificil, dar este ceea ce trebuie să realizăm – un punct în care umanitatea se ridică deasupra barierelor lingvistice, de fapt, deasupra diferențelor de orice fel! Atunci, prin acest tip de comunicare, oamenii vor descoperi noi stări de existență.

Acest proces va deveni, pentru toată lumea, chiar mai acaparator decât orice film deoarece abordăm filmele doar din postura de spectatori și stabilim legături slabe cu acestea. În noul tip de comunicare, oamenii vor experimenta noi stări în interiorul lor. Ei vor porni în aventuri interioare și vor suferi transformări pe care nu le pot experimenta în altă parte.

Bineînțeles, diferitele mecanisme psihologice se vor păstra, dar ele vor suplimenta doar această experiență deosebită. În principiu, noi suntem alcătuiți, în întregime, din dorința de a savura și de a fi satisfăcuți. Satisfacția pe care o vor simți oamenii în urma stărilor psihologice intense va fi revelarea unei lumi noi! Va fi atât de puternică, încât, chiar dacă nu va suprima dorințele noastre fizice, va deturna, cel puțin, atenția oamenilor – chiar și a tinerilor – de la hormoni (deși nu suntem contra lor) la dobândirea lumii noi în care să se afle fiecare dintre noi.

 

din cartea- Psihologia Societății Integrale

Capitolul – Chemarea la unitate a naturii

About I-D

Sunt aici din respect pentru acei tăcuți traducători din umbră, care s-au trudit conviși că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, găsești aici tot plinul inimii lor.

Vino și Vezi!

View All Posts