Calea secretelor Torei

0
479

Calea secretelor Torei

Există oameni mari în Tora, cu frică de ceruri și înțelepciune, cărora problemele legate de secretele Torei nu au nici o relevanță, pentru că sunt la acel nivel superior și dispun de o mulțime de resurse pentru a-și ocupa spiritul în comorile Torei și înțelepciunii revelate.

Dacă, în schimb, simțiți în interiorul vostru o sensibilitate interioară la calea secretelor și o presiune a dorinței sufletului vostru, nu vă lăsați derutați. Chiar dacă devine clar că aveți această dorință, deoarece abilitățile voastre în problemele descoperite sunt minime, acesta este în cele din urmă darul moștenirii voastre. Bucurați-vă de partea voastră, căci “Domnul este aproape de toți cei care Îl cheamă” – care îl cheamă cu adevărat și cu toată inima. Și “El nu caută la faţa celor mari şi nu face deosebire între bogat şi sărac, pentru că toţi sunt lucrarea mâinilor Lui” (Iov 34;19).

               Rav Kook-  Orot Hatorah 10: 4

About Dora

Sunt aici din convingerea că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, vei găsi aici un strop dintr-un ocean de înțelepciune. Vino și Vezi!

View All Posts