Întoarcerea la natură

0
462

Întoarcerea la natură

Există trei niveluri pe care trebuie să se bazeze perfecțiunea individuală și colectivă. Acestea sunt întoarcerea la natură, la etica umană și la fundația națională. Sfințenia se bazează doar pe aceste trei.

Cel mai înalt serviciu divin este conectat direct la natură. Dar această sfințenie divină a fost poluată de întinarea omenească, care a distrus serviciul naturii și a transformat-o într-un monstru de idolatrie, mai degrabă decât într-o bază fermă de idealism celest.

Numele lui Dumnezeu trebuie să existe și lumina Torei Sale care strălucește pe pământ și însoțește omenirea în toate fazele ei, astfel încât să nu cădem în groapa adâncă care ne-a făcut să ne împiedicăm în vremurile trecute.

“Însă, cât pentru tine, Sioane, din pricina legământului tău pecetluit cu sânge, voi scoate pe prinşii tăi de război din groapa în care nu este apă.” (Zaharia 9;11).

Rav Kook- Orot Hakodesh II, pp. 493-94

About Dora

Sunt aici din convingerea că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, vei găsi aici un strop dintr-un ocean de înțelepciune. Vino și Vezi!

View All Posts