Puterea Luminii – Gandul Zilei

0
167

Puterea Luminii

puterea luminiiȘtim cu toții puterea întunericului – este la știri în fiecare zi.

Ei bine… De mii de ori mai mare este puterea luminii.

O persoană foarte ocupată oprindu-se să facă un act de bunătate, un copil mic care ajunge să sărute Mezuzah de pe ușa camerei sale, o lumânare strălucitoare pentru Shabbat sau Hanukah – fiecare dintre acestea sunt ca izbucniri de lumină pe cerul nopții.

Adevărat, ele apar rareori în știrile zilnice.

Dar întunericul știrilor de ieri va trece ca umbrele de nori într-o zi cu vânt.

Lumina rămâne pentru totdeauna, se acumulează cu fiecare sclipire, până când nu mai rămâne nici o cameră pentru a ascunde întunericul.

 

Din intelepciunea lui Lubavitcher Rebbe

***

O carte pe zi:

Cartea tibetana a mortilor

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts