Recunoaște-ți natura capacităților tale

0
441

Recunoaște-ți  natura capacităților tale

Există oameni care au părăsit calea tradițională. Constituția lor nu este potrivită pentru a petrece cea mai mare parte a timpului său învățând legile. Dar, deoarece nu apreciază caracterul lor distinctiv, urmăresc practica generală și se restrâng în studiu. În spiritul lor, totuși, simt o opoziție față de ceea ce fac, pentru că o astfel de învățare în profunzime nu este în acord cu natura capacităților lor esențiale.

Un astfel de om, dacă s-ar scufunda în mod regulat în zona Torei care se potrivește cu caracterul spiritului său, va recunoaște imediat că sentimentul de opoziție pe care l-a experimentat nu a venit din cauza vreunei lipse esențiale a acestor subiecte sfinte și necesare, ci mai degrabă pentru că el căuta o altă zonă a Torei pe care să se concentreze. Realizând acest lucru, el va rămâne credincios într-o manieră ridicată sfințeniei Torei. El ar reuși în Tora în zona potrivită pentru el.

Cu toate acestea, dacă nu recunoaște motivul pentru care simte opoziția față de învățare și continuă să lupte împotriva naturii sale, de îndată ce se deschide o cale non-Tora în fața lui, devine un dușman și se răzvrătește împotriva Torei și credinței și creștere tot mai înstrăinat.

Din acești oameni au ieșit sălbaticii națiunii, oameni care pretind că prezintă o viziune, dar care orbesc ochii lumii.

Rav Kook-  Orot Hatorah 9: 6

About Dora

Sunt aici din convingerea că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, vei găsi aici un strop dintr-un ocean de înțelepciune. Vino și Vezi!

View All Posts