Temelia inspirativă

0
391

Temelia inspirativă

Atunci când sufletul poetic sensibil privește asupra chestiunilor superficiale de măreție, înainte ca ele să fie puse în ordine pentru el și bine aranjate, coboară la un activism referitor la chestiuni lumești. El este susceptibil la fiecare pas către un entuziasm al cărui caracter particular este fals. Într-o astfel de vreme, un individ înălțat trebuie să găsească temelia inspirativă din care acel spirit să vină și să își rectifice caracterul pe plan intern, fără a-și exprima conținutul în cuvinte nefolositoare.

Și dacă atunci, din mijlocul fluxului de spirit care urcă în mod constant, care se ridică dincolo de toate granițele, există, uneori, denaturări evidente, acestea sunt “un rău pe care l-am văzut sub soare, ca o greşeală care vine de la cel ce cârmuieşte” (Eclesiastul 10 ; 5). Și ele au scopul lor.

Rav Kook- Orot Hakodesh III, p. 215

About Dora

Sunt aici din convingerea că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, vei găsi aici un strop dintr-un ocean de înțelepciune. Vino și Vezi!

View All Posts