Oare Materia este totul? – O Carte pe Zi

0
165

Oare materia este totul?
Alan Watts

Oare Materia este Totul?
CLICK pe carte

An aparitie: 2018

Autor: Alan Watts

Categoria: Dezv Spirituala

Dimensiuni: B

Editie: Necartonata

Editura: HERALD

Format: 200 x 130 mm

Nr. pagini: 168

CLICK AICI pentru a cumpara cartea

DESCRIERE

Oare materia este totul?

Eseuri despre raportul omului cu lumea materiala

Volumul de fata cuprinde o serie de eseuri care sintetizeaza gandirea lui Alan Watts cu privire la extraordinar de actuala tema a raportului omului cu lumea materiala.

Ideea de baza care strabate aceasta carte este ca omul civilizat confunda simbolul cu realitatea, modul sau de a descrie si de a masura lumea cu lumea insasi si, astfel, se trezeste in situatia absurda de a prefera banii in detrimentul bogatiei si ingurgitarea meniului in detrimentul consumului hranei adevarate.

Indreptandu-si mereu atentia spre cifre si concepte, omul modern este tot mai putin constient de natura si de totala sa dependenta de aer, apa, plante, animale, insecte si bacterii.

I s-a transmis ideea ca lumea asa-zis exterioara este un cumul de „obiecte”, dintre care nu face parte.

Prin urmare, specia umana isi vandalizeaza mediul si este in pericol de autodistrugere.

Deoarece nu putem stabili vreo legatura cu prezentul senzorial si concret, suntem fericiti la culme cand asteptam sa se intample lucruri bune, nu in clipa cand ele se intampla.

Suntem atat de exaltati anticipand placerile si gonind in intampinarea lor, ca nu putem incetini suficient pentru a ne bucura de ele cand sosesc.

Suntem, asadar, o civilizatie care sufera de o deziluzie cronica – un formidabil furnicar de copii rasfatati care isi fac praf jucariile.

– Alan Watts, Oare materia este totul?

CLICK pe Carte!

 

Alan Watts

Alan Watts s-a nascut in Anglia, in 6 ianuarie 1915, chiar la inceputul primului razboi mondial si a fost un filozof, scriitor si conferentiar de origine britanica, devenit cunoscut o data cu popularizarea filozofiei orientale printre europeni.

Primele sale scrieri pe tema Orientului le-a facut pe cand avera doar 14 ani, iar in anul 1932 a redactat prima sa brosura despre filozofia Zen.

Alan Watts a pus bazele unei librarii audio de aproape 400 de inregistrari si a scris mai mult de 25 de carti, ultima fiind “Tao: The Watercourse Way”.

In scrierile si viziunile sale, el a fost influentat de psihologul Carl Gustav Jung si de filozoful indian Jiddu Krishnamurti.

Watts a intreprins multe calatorii in Europa si in Japonia, unde a sustinut numeroase conferinte la diferite universitati.

Autorul a fost foarte atasat de filozofiile indiene si gandirea taoista.

In noiembrie 1973, pe cand avea 58 de ani, Alan Watts a murit in somn, dupa ce s-a intors dintr-un turneu intens de prelegeri.

In urma sa a ramas insa o opera complexa.

CLICKpe carte!

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts