Ochiul launtric – O Carte pe Zi

0
157

Ochiul launtric
George Grigore

Ochiul Launtric
CLICK pe carte

An aparitie: 2005

Autor: George Grigore

Categoria: Religii Orientale

Dimensiuni: C

Editura: HERALD

Format: 13×23

Nr. pagini: 270

 

CLICK AICI pentru a cumpara cartea

DESCRIERE

Subintitulat Perspective islamice asupra divinitatii, volumul reuneste patru tratate clasice:

  • Al-Gazali: Firida luminilor;
  • Ibn Tufayl: Hayy bin Yaqzan;
  • Ibn Rusd: Cuvant hotarator si
  • Ibn Arabi: Geneza cercurilor.

Aceste tratate se bazeaza in demersurile lor argumentative si persuasive pe textul coranic, din care insereaza ample citate.

Ele prezinta un grad ridicat de dificultate la lectura si, implicit, la interpretare.

Meditand insa asupra lor, cititorul va simti bucuria intelegerii argumentarilor si a patrunderii semnificatiilor teologice.

Intentia acestui volum a fost de a arata o alta dimensiune a islamului, cea a unei inalte spriritualitati, ecranata, in constiinta lumii, din ce in ce mai mult, de manifestarile acestei religii in planul realitatii imediate – precum practicile de cult, tabuurile alimentare, elementele vesti­mentare, poligamia etc. – intens mediatizate in zilele noastre.

Ochiul Launtric
CLICK pe carte!

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts