Psihic si materie – O Carte pe Zi

0
189

Psihic si materie – Marie-Louise Von Franz

 

Psihic si Materie
CLICK pe carte!

An aparitie: februarie 2016

Autor: Marie-Louise von Franz

Categoria: Psiho,psihanaliza, Log

Colectie: Jungiana

Dimensiuni: B

Editia: Brosata

Editura: HERALD

Format: 130×200

Nr. pagini: 352

Titlu Original: PSYCHE UND MATERIE

Traducator: Ida Alexandrescu

 

CLICK AICI pentru a cumpara cartea!

 

Descriere

 

Acest nou volum al Marie-Louisei von Franz are drept tema centrala „psihic si materie”. Este vorba aici despre o discutie cu privire la:

– sincronicitate, sau coincidenta a doua sau mai multe evenimente care din punct de vedere al cauzalitatii nu au nicio legatura;

– asa-numitul fenomen al „coincidentei” judicioase;

– o polemica referitoare la notiunea de timp;

– punctele de contact intre stiintele naturii si psihologia analitica in ceea ce priveste legatura dintre spirit si materie.

Aceasta tema, psihic si materie, face parte in prezent dintre preocuparile majore ale diferitelor directii de cercetare, de exemplu: microfizica, medicina psihosomatica, biologia, fizica cuantica si psihologia abisala. Marie Louise von Franz s-a ocupat in peste treizeci de ani de activitate de probleme, cunostinte si teze atat din punctul de vedere al stiintelor sociale, cat si din cel al stiintelor naturale cu privire la tema amintita si care si-au gasit expresia in numeroase articole, lucrari si conferinte.

Textele cuprinse in volumul de fata au fost redactate in perioada 1960-1986 si nu si-au pierdut din actualitatea si din importanta lor pentru o gandire holistica.

Robert Hinshaw

***

Pentru Jung, numarul este un mijloc al spiritului nostru pentru a introduce ordinea in haosul fenomenelor, un instrument dat in vederea restabilirii ordinii sau intelegerii unui aranjament deja existent, adica a unei existente ordonate. El este mai degraba un element mintal arhaic decat un concept. Din punct de vedere psihologic, noi putem defini numarul ca un arhetip constientizatal ordinii. Jung il considera ca arhetip, deoarece inconstientul, ca si intuitiile aritmetice, utilizeaza adesea numerele ca factori de ordine, ceea ce se repeta, de asemenea, la nivelul constiintei. Ordonarile numerice pot fi prestabilite in constiinta ca toate celelalte structuri arhetipice pe care o conditioneaza mai degraba decat sa fie conditionate de ea. Numarul constituie un tertium comparationis ideal intre ceea ce noi numim de obicei psihic si materie, caci cantitatea numarabila este o caracteristica a fenomenelor materiale si o idee de forta ireductibila din spatele demonstratiei noastre matematice spirituale, bazata pe €žirefutabilitatea€ aranjamentelor care se sprijina pe numerele naturale. De aceea, numarul constituie un element fundamental al proceselor noastre de gandire.” ~ Marie-Louise von Franz

Psihic si materie
CLICK pe carte!

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts