Pasajul zilei 01.11.2016

0
463

pasaj-111

 

Când Sfânta Divinitate a plecat în exil, acest spirit suflă peste cei care se angajează în Tora, deoarece Sfânta Divinitatea este printre ei. Ei toți sunt ca animalele rumegătoare, fiecare act de grație pe care îl efectuează, ei îl fac pentru ei înșiși. Chiar și toți cei care studiază Tora, orice act de grație pe care îl fac, ei îl fac pentru ei înșiși. În acel moment, spiritul pleacă și nu se mai întoarce în lume. Acesta este spiritul lui Mesia.

Vai de cei ce fac spiritul lui Mesia să plece și să nu se întoarcă în lume. Ei fac Tora să sece și nu doresc să se cufunde în studiul înțelepciunii Cabalei. Acești oameni cauzează ca germinarea înțelepciunii, care este Yod din numele HaVaYaH, să se îndepărteze.

Spiritul lui Mesia pleacă, spiritul sfințeniei, spiritul înțelepciunii și al înțelegerii, duh de povață și de tărie, duh de cunoștință și de frică de Domnul. „Și Dumnezeu a zis: ‚ Să fie lumină’”. Aceasta este Lumina iubirii, iubirea milei, așa cum este scris: „Eu te-am iubit cu o iubire veșnică”.

Se spune „nu stârniţi, nu treziţi dragostea până nu vine ea…”, pentru că atunci ar fi dragoste pentru a primi recompensă. Acest lucru se datorează faptului că, dacă frica și iubirea sunt în scopul de a primi recompensă, ea este a unei roabe … „o roabă care o moștenește pe stăpâna sa”.

Zohar Tikunim (corectări) (Tikun 30)- rezumat

 

About I-D

Sunt aici din respect pentru acei tăcuți traducători din umbră, care s-au trudit conviși că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, găsești aici tot plinul inimii lor.

Vino și Vezi!

View All Posts