Pasajul zilei 02.01.2017

0
599

Sufletul îi spune Creatorului, „Dezvăluie-mi secretele înțelepciunii sublime, cum conduci și guvernezi Tu Lumea Superioară; învață-mă secretele înțelepciunii pe care nu am cunoscut-o și nici nu am învățat-o până acum, ca să nu mă simt rușinat la nivelurile acelea înalte, între care voi ajunge.”

Creatorul îi răspunde sufletului, „Dacă nu știi, O, tu, cea mai frumoasă dintre femei,” dacă ai venit aici fără să contempli dinainte înțelepciunea și nu cunoști secretele lumii de sus, „mergi pe calea ta”, căci nu meriți să intri aici neinstruit. „Mergi pe calea ta pe urmele turmei”, reîncarnează-te în lume și capătă înțelepciune prin aceste „urme ale turmei”, care sunt ființele umane călcate în picioare de ceilalți oameni căci îi consideră de condiție umilă. Dar tocmai ei sunt cei care cunosc secretele sublime ale Stăpânului lor. De la ei vei ști cum să examinezi, cum să cunoști și de la ei vei învăța.”

Noul Zohar, Cântarea Cântărilor, 485-486

 

 

 

About I-D

Sunt aici din respect pentru acei tăcuți traducători din umbră, care s-au trudit conviși că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, găsești aici tot plinul inimii lor.

Vino și Vezi!

View All Posts