Pasajul zilei 26.12.2016

0
550

„Așa cum lumina întrece întunericul”. Beneficiul luminii vine doar în urma întunericului. Corecția albului este negrul, căci în lipsa negrului, albul ar fi fără rost. Și tocmai din cauză că există negru, albul este elevat și respectat. La fel este și în cazul gustului dulce și amar. O persoană nu poate cunoaște dulceața dacă mai înainte nu a gustat amărăciunea. Așadar, ceea dă dulceață este chiar amărăciunea.

Când vorbim despre lucruri opuse, unul îl revelează pe celălalt, ca în cazul albului cu negrul, al luminii cu întunericul, al bolii cu sănătatea. Dacă nu ar exista în lume boala, termenul de sănătos ar fi fost de neconceput, după cum este scris, „Dumnezeu a făcut-o pe una opusă celeilalte”. Și mai este scris că, „Este bine să apuci una dar să nu-i dai drumul nici celeilalte”.

Zohar pentru toți – Ki Tazria – Când o femeie rămâne însărcinată –punctul 105

About I-D

Sunt aici din respect pentru acei tăcuți traducători din umbră, care s-au trudit conviși că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, găsești aici tot plinul inimii lor.

Vino și Vezi!

View All Posts