Pasajul zilei 28.10.2016

0
545

281016Nu există umplere fără o lipsă, iar lipsa este Kli-ul care primește umplerea. Pentru acest motiv, înainte de a intra exil – adică dacă omul nu vede că nu se poate elibera din exil prin el însuși – nu se poate spune că el ar trebui să fie scos de acolo. Acest lucru se datorează faptului că, deși el strigă: “Scoate-mă din starea în care mă aflu”, aceasta nu este o rugăciune adevărată, deoarece el nu știe că nu poate ieși singur.

Mai degrabă, acest lucru se poate spune cu exactitate atunci când omul se simte exil, ceea ce înseamnă că el se va ruga din adâncul inimii. Există două condiții pentru rugăciuni din adâncul inimii:

1) Munca omului trebuie să fie împotriva propriei naturi. Asta înseamnă că el vrea să facă totul numai pentru a dărui, și vrea să iasă din iubirea de sine. În acel moment, se poate spune că el are o lipsă.

2) El începe să iasă din iubirea de sine el singur și se străduiește, dar nu poate înainta un pas de la starea lui. Atunci se simte lipsit de ajutorul Creatorului, iar rugăciunea lui este reală, deoarece vede că nu poate face nimic de unul singur. Apoi, când strigă către Creator ca să-l ajute, el știe acest lucru din muncă, așa cum este scris: “Copiii lui Israel gemeau din cauza muncii”. Acest lucru înseamnă că, prin muncă și dorind să atingă gradul de a fi capabili să dăruiască Creatorului, ei au văzut că nu au putut să iasă din natura lor, astfel încât s-au rugat din adâncul inimii.

[Rabaș- din Articolul nr.11-85/86]

About Dor-I

Sunt aici din respect pentru acei tăcuți traducători din umbră, care s-au trudit conviși că spiritul se hrănește cu învățătură, iar spiritualitatea nu e de vânzare. Iar tu, căutătorule, găsești aici tot plinul inimii lor.

Vino și Vezi!

View All Posts