Stiinta Cabalei nu vorbeste despre lumea noastra – Gandul Zilei

0
154

Stiinta Cabalei nu vorbeste despre lumea noastra. In consecinta esenta ei scapa oamenilor. Este imposibil sa intelegi pe deplin invizibilul, imperceptibilul si ceea ce nu a fost experimentat. De mii de ani, omenirii i-a fost oferita o varietate larga de lucruri sub numele de “Cabala”: farmece, blesteme si chiar miracole, toate in afara de stiinta Cabalei insasi. Pentru mai mult de patru mii de ani, opinia de rind despre stiinta Cabalei a fost incurcata de conceptii si interpretari gresite. De aceea, in primul rind, trebuie lamurit ce este stiinta Cabalei.

Cabalistul Yehuda Ashlag defineste Cabala in felul urmator in articolul sau “Esenta Intelepciunii Cabalei”:

“Aceasta intelepciune nu este nici mai mult, nici mai putin decit o succesiune de radacini, care patrund in jos pe calea principiului de cauza si efect, dupa reguli fixe si determinate, care se imbina intr-un singur scop preamarit, descris ca “revelarea Dumnezeirii Sale, in fata creaturilor Sale, in lumea noastra”.

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts