Ei au ajutat fiecare pe prietenul lui

0
392

***

Ei au ajutat fiecare pe prietenul lui

Articolul Nr. 4, 1984

Trebuie să înţelegem, cum poate cineva să-şi ajute prietenul, în cazul specific, când sunt bogaţi şi săraci, înţelepţi şi proşti, slabi şi puternici? Dar atunci când toţi sunt bogaţi, inteligenţi sau puternici, etc., cum poate unul să-l ajute pe celălalt?

Vedem că există un singur lucru care este comun tuturor – starea de spirit. Se spune, “Este o grijă în inima cuiva, lasă-l să vorbească despre ea cu alţii. ”Asta pentru că, referindu-ne la sentimentul spiritual înalt, nici bogăţia şi nici erudiţia nu pot fi de ajutor.

Mai repede poate un om să-l ajute pe celălalt văzându-şi prietenul jos. Este scris, “Cineva nu se poate scoate pe sine din închisoare”. Dar este prietenul lui cel care poate să-i ridice spiritul.

Asta înseamnă că prietenul acestuia este cel care îl ridică din starea lui la starea de însufleţire. Apoi, el începe să adune putere, şi încredere în viaţă, şi bogăţie, şi o ia de la început ca şi cum scopul lui este acum aproape de el.

Rezultă că, fiecare din ei trebuie să fie atent şi să se gândească cum îşi poate ajuta prietenul să-şi ridice spiritul, pentru că, în materie de spirite, fiecare poate găsi în prietenul său un loc gol pe care să-l umple.

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts